Chilli con tofu

Veganskou variantu známého jídla chilli con carne jsem ochutnala nedávno v jednom domácím bistru v Berlíně, městě, kde o výběr veganských jídel rozhodně není nouze. Bylo to asi jedno z nejlepších a nejuspokojivějších jídel, co jsem kdy jedla (zde musím také zmínit moji kamarádku, která mi jednou připravila tzv. chilli sin carne, které bych rovněž …

Přečíst celý článek

Zdravé cuketové vegan brownies: Jednoduchý recept pro každého

Rádi mlsáte, ale zároveň se snažíte jíst zdravě? Pak je následující recept přímo pro vás. Vyzkoušejte zdravé cuketové brownies. Jsou zcela vegan a bez bílého cukru! Ideální jako snídaně nebo zákusek ke kávě. Udělejte si radost s tímto luxusním dezertem. Příprava je jednoduchá a zvládnete je raz dva. Na brownies já jsem expert. Ne jen tak …

Přečíst celý článek

Banánové chipsy

Ve svačinách z minulých dvou článků budeme ještě chvíli pokračovat. Tentokrát se zaměříme na milovníky sušeného ovoce a milovníky chipsů (všechno najednou). Do sušeného ovoce se ale často přidává cukr a navíc vznikají sířením (což nevím, co znamená, ale myslím, že to ve svém jídle nechci), Co se týká chipsů, tak to asi ani nemusím …

Přečíst celý článek

Jogínské svačiny vol. II

Jogínské svačiny z minulého článku měly obrovský ohlas. Moc mě to potěšilo a taky ukázalo, co vlastně dnešní doba vyžaduje. Všichni chceme jíst zdravě, kvalitně a hlavně rychle. Máme dostatek svých zájmů a dalších činností, kterým se chceme věnovat, a je proto žádoucí omezit čas strávený v kuchyni na minimum (teda pokud nejste vášnivý kuchtík …

Přečíst celý článek

3 svačiny pro cool jogíny

V dnešní době vídáme čím dál více lidí, co se začínají živit zdravým jídlem, cvičit jógu, stavají se vegany či vegetariány nebo dokonce meditují. Stává se to takovou módní vlnou a asi bychom řekli, že je to tzv. cool. Možná se mnou někteří nebudou souhlasit a budou výše zmíněné jedince nazývat „pozéry“, kroutit hlavou nad …

Přečíst celý článek

Rychlý oběd z quinoi

Quinoa. Slyšíte to slovo poprvé? Možná ne a přesto si nejste moc jistí, jak ji použít. Quinoa je obilovina, kterou můžete využít jak naslano tak i nasladko (například ji uvařit v mléce jako snídaňovou kaši). Tato obilovina pochází z Jižní Ameriky a její největší výhodou oproti ostatním obilovinám je její vysoký obsah rostlinných bílkovin. Dalšími …

Přečíst celý článek

Zdravá pizza?!

To, že pizza za normálních okolností není úplně nejzdravější jídlo, asi nemusím nějak zvlášť zdůrazňovat. Vlastně by se dalo říct, že plní přední místa pomyslného žebříčku nezdravých jídel. Přesto, není pizza jako pizza. Pojďme si shrnout, proč vlastně tradiční pizza není zdravá? (Prooooooč? :D) A taky, jak to můžeme změnit… Takže základním problémem je, že …

Přečíst celý článek

Domácí muesli tyčinky

O mýtu zvaném muesli tyčinky jsem chtěla mluvit už dávno, zatím se mi ale nenaskytla vhodná příležitost. Až když několik hostů v jednom zdravém baru, kde teď pracuji, vyžadovalo nějakou svačinu sebou a většinou chtěli muesli tyčinky. Nedalo mi to a rozhodla jsem se o tom trošku rozmluvit… Převládající domnění, podporované zaměřením reklamy propagujicí tyto …

Přečíst celý článek

Tarteletty s lesním ovocem

Víkendové krásné počasí mě inspirovalo k přípravě lahodného ovocného dezertu. Co k němu ještě říct? Snad jen, že zabere přibližně 10 minut a půl hodiny ho necháte chladnout (což znamená, že vám zbyde spousta času na zahradničení, procházky a další venkovní aktivity, a ještě vás bude doma čekat dezert!) Rychlá příprava je možná díky tomu, …

Přečíst celý článek

Podpořte na jaře zdravý životní styl „živou stravou“!

Syrová, neboli „živá“ strava je jedním z fenoménů dnešní doby. Není nutné nic vařit, stačí jen čerstvé produkty a trocha kreativity. Navíc hlavním nástrojem není hrnec a vařič, ale mixér. Nevěříte? Tak se nechte inspirovat! O raw food – živé stravě neboli vitariánství, koluje mnoho mýtů, nicméně samotnému výživovému směru vévodí pouze jedno pravidlo – …

Přečíst celý článek

>