Banánové chipsy

Ve svačinách z minulých dvou článků budeme ještě chvíli pokračovat. Tentokrát se zaměříme na milovníky sušeného ovoce a milovníky chipsů (všechno najednou).

Do sušeného ovoce se ale často přidává cukr a navíc vznikají sířením (což nevím, co znamená, ale myslím, že to ve svém jídle nechci), Co se týká chipsů, tak to asi ani nemusím rozebírat. O těch už si dnes nikdo nemyslí, že by mohly být zdravé.

DSCN5354
Takže v dnešním receptu si připravíme jednoduché banánové chipsy, přirozeně sladké a krásně křupavé. Připravíme je v troubě namísto jakýchkoliv složitých postupů. A jedinou náročnou částí tohoto receptu je nepřipálit banány v troubě, ale obracet je a hlídat, dokud nebudou křupavé tak akorát.
Chipsy budou skvělé na svačinu do práce a ještě lepší na svačinu při cestování (hlavně na turistické výlety, protože v podstatě nic neváží a dodají energii). Pokud hledáte i další zdravé vegan recepty, vyzkoušejte třeba naše cuketové brownies.

DSCN5348

Ingredience na balení pro 1 osobu:

  • 2 banány
  • Šťávu z půlky citronu
  • Trochu vody
  • Popř. skořici nebo jiné koření

DSCN5346

Postup:

  1. Nejdříve nakrájejte banány na skutečně tenká kolečka (ne větší než 0,5 cm).
  2. Nachystejte si citronovou šťávu se stejným množstvím vody a zamíchejte.
  3. Každé kolečko banánu v této citronovo-vodové lázni namočte a naskládejte vedle sebe na pečícím papírem vyložený plech.
  4. Můžete posypat skořicí nebo jiným kořením.
  5. Předehřejte troubu na 120°C.
  6. Plech dejte do vyhřáté trouby a pečte celkem přibližně 2 hodiny.
  7. V průběhu pečení pravidelné každý kousek banánu otáčejte, aby se rovnoměrně vysušily a byly křupavé.
  8. Skladujte v papírovém pytlíku přibližně týden.
15 Shares
>
15 Shares
Share15