Získejte zpět svou vnitřní rovnováhu!

Co je rovnováha? Rovnováha je vyrovnanost, klid a stabilita. Rovnováha je o umírněnosti a nalézání středu, správného poměru mezi dvěma polaritami. Každé lidské tělo, každý živý organismus funguje na principech rovnováhy. Rovnováha se nevztahuje pouze na naše tělo, ale také na naši mysl a city. Vztahuje se na všechny roviny naší existence. Připomíná nám, že ať už děláme cokoliv, můžeme to přehnat nebo naopak to dělat nedostatečně.

V hlavní roli hormony

Hormony jsou součástí každého z nás, každého živého organismu a lidského těla. Ovlivňují činnost všech orgánů, výrazně se podílejí na veškerém dění a všech vnitřních pochodech v lidském těle a propůjčují život každé jeho buňce. Mít vyváženou hladinu hormonů v těle znamená být v hormonální rovnováze. Když jejich hladina kolísá, celý systém je vyveden z rovnováhy, ze své vnitřní stability. To má za následek negativní vliv na naši náladu, hubnutí, zažívání, spánek, energii, ale také na sexuální touhu, ovulaci a plodnost. Hormonální nerovnováha ovlivňuje téměř každou část našeho života, negativně se projevuje na našem zdraví a v konečném důsledku i na štěstí, klidu a pohodě. Jak tedy poznáme, že něco není v pořádku?

Projevy hormonální nerovnováhy

  • přibývání na váze
  • neustálé vyčerpání a nadměrná únava
  • výrazné změny nálad
  • nepravidelná menstruace
  • nadměrné pocení
  • kožní změny – akné
  • nadměrný růst ochlupení
  • zvýšená chuť k jídlu

Žijeme ve světě plném chemikálií, ve znečištěném prostředí, může být pro nás často obtížné udržet hormony v rovnováze. Denně jsme napadáni velkým množstvím jedů, možná aniž bychom si to uvědomovali. Jedy a toxiny jsou všude kolem nás, v chemicky ošetřených potravinách, kosmetice, lécích, ale dokonce i v zubních pastách nebo vonných svíčkách, způsobují zmatek v našem těle. Otázka zní, jak opět nalézt svou vnitřní rovnováhu, vitalitu a energii?

Rovnováha

Podstatné je sžít se se sebou, se svými vlastními potřebami, pocity a přijímat změny, které přicházejí a mění se s každou hodinou, dnem… Zaměřte se na váš celkový životní styl, není totiž nic cennějšího než zdraví. Snažte se žít v psychické pohodě, bez stresu a negativních myšlenek. Vyrazte do přírody, dýchejte čerstvý vzduch a relaxujte, usmívejte se a těšte se z každého okamžiku, ze všeho, co život nabízí. Dopřejte svému tělu pravidelný pohyb a vyváženou, zdravou stravu. Hladinu hormonů dokážou regulovat i některé přírodní prostředky, bylinky a další dary z přírody. Pojďme se spolu podívat na to, jak podpořit vnitřní rovnováhu, a jak si udržet vyváženou hladinu hormonů v těle!

Peruánský zázrak s názvem Maca

Maca

Maca pochází z peruánských And, kde roste na horských plošinách ve výšce kolem 4000 metrů. Je využívána v přírodní medicíně a ženami, které hledají přírodní alternativu pro podporu hormonální rovnováhy. Kořen macy je bohatý na živiny, podporuje duševní a fyzickou kondici a probouzí chuť k životu a celkovou vitalitu. Maca sama o sobě neobsahuje žádné hormony, naopak se skládá z živin, které podporují jejich správnou produkci.

Maca

  • podporuje hormonální rovnováhu v těle
  • je přírodním zdrojem energie a vitality
  • podporuje psychický a duševní výkon
  • snižuje stres a únavu
  • zvyšuje sexuální touhu a libido
  • léčí impotenci mužů, frigiditu a neplodnost žen

Kořen macy se po usušení drtí na jemný prášek, který má specifickou, karamelově nasládlou chuť. Přimíchejte ho do svého oblíbeného smoothie, obohaťte jím svou ovesnou kaši, ovocný či zeleninový salát nebo jej jednoduše přidejte do své ranní sklenice vody. Prášek z kořene maca seženete například zde.

Indický ženšen

Dalším zázrakem z přírody je bylina Ashwagandha, známá jako „indický ženšen“. Jedná se o jednu ze základních bylin používanou v ájurvédské medicíně. Po staletí je používána pro léčbu řady chorob a pro posílení organismu. Sanskrtský název ashwagandha v překladu znamená vůně koně, to protože kořen byliny má silné aroma připomínající jeho pach.

Ashwagandha

  • posiluje imunitu, energii a vitalitu a regeneruje organismus
  • léčí nespavost a odbourává stres
  • ochraňuje tělo před volnými radikály vznikající znečištěním
  • snižuje hladinu cholesterolu v krvi a udržuje zdravý kardiovaskulární systém
  • regeneruje hormonální soustavu a podporuje hojení tkání v těhotenství
  • posiluje sexuální energii žen i mužů – silné afrodiziakum
  • má protizánětlivé účinky

Pokud se zajímáte o ájurvédu, pak ashwagandha se hodí především pro osoby s konstitucí váta, vhodná je rovněž pro kaphu. Pro léčebné účely se využívají hlízy byliny, které se usuší a rozdrtí na jemný prášek, který seženete třeba tady.

Tajemství asijských žen

scStejně tak jako pečujeme o naši pokožku, cvičíme, abychom své tělo udrželi v dobré kondici, jíme potraviny, které vyživují naše tělo, měli bychom dbát i o naše intimní partie. Léčivá čistící tyčinka Secret Ceres je přírodním zázrakem, je dlouhověkým tajemstvím asijských žen díky níž si udržují svou krásu, energii, vitalitu a ženskost. Secret Ceres obsahuje čistě přírodní složky, bylinky a minerály, které stimulují čistící mechanismus ženského organismu a podporují rovnováhu intimní mikroflóry. Tyčinka pomáhá odstraňovat vaginální cysty a nepotřebnou tkáň, minimalizuje záněty a výtoky. Očista neprobíhá pouze na fyzické úrovni, ale také mentální, včetně očištění od energií bývalých partnerů. Každá tyčinka je ručně vyráběna v souladu s posvátnou tradicí za použití vybraných surovin – Marhaník granátový, krápník a kaolin. Tyčinku Secret Ceres seženete zde.

Hormonální rovnováha jde ruku v ruce s naším životním stylem. Proto nezapomínejte na vyváženou a zdravou stravu a dostatek pohybu. Základem jsou zdravé tuky, které jsou jedním z nejdůležitějších prvků pro udržení hormonální rovnováhy – avokádo, kokosový olej, oříšky a semínka. Dopřávejte si dostatek zeleniny bohaté na antioxidanty – brokolice, špenát, kapusta, červená řepa, batáty nebo mrkev. Nezapomínejte ani na léčivé bylinky a koření, jako je skořice, kurkuma, česnek, zázvor a chilli. Vyzkoušejte hormonální jógu. Pomáhá ženám jakéhokoliv věku, podporuje produkci a harmonizaci hormonů, odstraňuje symptomy menopauzy, řeší menstruační problémy, ale i neplodnost.

Žijte svůj život v rovnováze! Zapomeňte na stres, všechny negativní emoce a myšlenky hoďte za hlavu. Zhluboka dýchejte a relaxujte, smějte se a dělejte si radost. Poslouchejte svůj vnitřní hlas a svou intuici, která vás nasměruje správným směrem a pomůže vám nalézt tu správnou cestu, cestu k vnitřní rovnováze, nové energii a štěstí.

Hodně zdraví a energie, skvělou náladu a život plný radosti!

Sabina

Zdroj obrázků: www.vitalvibe.eu

15 Shares
>
15 Shares
Share15