Kam za jógou v Praze 3? Máme 3 tipy!

V minulém úterním článku jsme se podívali, kam se můžete vydat za jógou v Praze 2. Dnes prozkoumáme možnosti, které nabízí Praha 3. Vybrala jsem pro vás opět 3 zajímavá jógová studia, kde si jógu opravdu užijete. Samozřejmě si můžete rozbalit podložku i v Riegerových sadech, ale co když bude počasí pod psa a vy se přesto budete chtít protáhnout? Poradím vám!

Jemný svět

Jemný svět, jóga Praha 3
Interiér studia Jemný svět Zdroj: www.jemnysvet.cz

Vždycky když jdu na jógu do nějakého velkého fitness centra, nemám z toho ten správný pocit. Víte co tím myslím? Prostě si nepřipadám jako na józe, i když je hodina sebelepší. Pozornost zaměřuji na činky v rohu místnosti, na žebřiny na zdi a vracejí se mi vzpomínky na hodiny tělocviku na základní škole. V Jemném světě nejsou žádné rušivé elementy a člověk se tu oprostí od každodenních starostí.

Na jejich stránkách je uvedeno, že Jemný svět je prostorem pro jógu, sebepoznávání, osobní rozvoj a relaxaci. Já bych doplnila, že je to místo klidu. Zde můžete mimo jiné vyzkoušet lekce Prana Vashya jógy nebo Ashtanga Vinyasa jógy. Musím také vyzdvihnout lekce pro rodiče za přítomnosti dětí. To je skvělý nápad pro ty, kteří se nechtějí vzdát jógy kvůli starosti o děti.

Většinou lekcí vás provede Petr Smil, který centrum provozuje. Přes Ashtanga Vinyasa jógu se dostal k Prana Vashya józe, učil se v Indii a nyní je tu pro vás, aby vám pomohl s vaší jógovou cestou. Kromě jógy nabízí i ošetření formou shiatsu. Dalšími skvělými členy týmu Jemného světa jsou Míša Votrubová, která studovala například v jihoindickém Mysore, Romana Vančáková, Martin Wagenknecht, Eva Sedláková a Bára Pastrňáková.

Ceny lekcí jsou různé – od dobrovolného příspěvku až po 150 Kč.

HOT YOGA 42

Nejen za špatného počasí, kdy vás zebou prokřehlé ruce, se můžete ohřát na lekci Hot jógy. Studio Hot Yoga 42 se specializuje na tento zvláštní druh jógy, při kterém dochází k extrémnímu zahřátí organizmu, což s sebou přináší řadu výhod. Například se z těla vyplavují škodlivé látky, tělo se čistí, dochází k redukci tuku (na stránkách studia jsem vyčetla, že za 90 minut Hot jógy spálíme více než 1200 kalorií) a působením tepla se dokážeme dostat do pozic, na které bychom si jindy ani netroufli.

Lekce jsou vhodné i pro úplně začátečníky, je jen na vás, jestli se pokusíte jít za hranice svých možností. Lektoři na vás dají pozor. Vybrat si můžete podle svých sympatií z 8 instruktorek, nebo dát přednost jedinému instruktorovi. Studio založila Petra Daňhelová, která se učila od samotného Bikrama Choudhury v Los Angeles.

Jedna 90 minutová lekce vás přijde na 350 Kč, ale můžete ušetřit, pokud si pořídíte třeba permanentku na 10 lekcí za 2600 Kč, nebo využijete nějakou jinou nabídku. Pro začátečníky je tu 1 měsíc za 990 Kč.

Euforie

Pro ty, kteří mají rádi namáhavější lekce zaměřené na vytvarování postavy a spálení tuku, jsou tu lekce Fit jógy a Power jógy v profesionálním fitness centru Euforie. Není to tedy místo určené především józe, ale to může taky ledaskomu vyhovovat. Pokud vám jde o získání lepší postavy, kombinace jógy a nějakého dalšího aerobního sportu je ideální volbou.

Cvičení můžete navíc spojit s relaxací v sauně nebo také s návštěvou „solárka“. Fitness centrum místo povinného členství nabízí klubové kartičky, s kterými platíte za lekce a všechny další služby. Systém kartiček nabízí i řadu výhod a slev. Nicméně se můžete stát i členem – na rok vás neomezené členství vyjde na 18 000 Kč.

Abych vás naladila, přikládám i ochutnávku z hodiny Power jógy v Euforii. Myslím, že na to, že jde o fitness centrum, má video krásnou atmosféru!

Je tu někdo z Prahy 3? 🙂 Máte v této části Prahy své oblíbené jógové studio? Nebo třeba lektora? Podělte se s námi v komentáři!

Zuzka

0 Shares
  • >
    0 Shares
    Share