Fíkovo – kakaové muesli

Muesli patří neodmyslitelně k snídani většiny z nás. Pozor ale na množství cukru, které tato sladká pochoutka může obsahovat.

Neznamená to samozřejmě, že okamžitě musíte přestat jíst muesli z obchodu, pro začátek si jen zkuste zaexperimentovat v kuchyni a uvidíte co z toho vzejde. Představte si, že si můžete připravit muesli, které přesně odpovídá vaší chuti a navíc obsahuje jen samé prospěšné ingredience. S chutí do toho – víkendové kuchtění čeká.

Ingredience jsou uváděné v přibližném množství, skutečně není nutné dodržet přesné hodnoty, dokonce bych se nebála zaměnit jednu ingredienci za jinou. Fantazii se meze nekladou 🙂

DSCN6457
Snídaně – bio jogurt, banán, domácí muesli

Ingredience:

  • 1,5 šálku ovesných vloček (ne instantních)
  • hrst nasekaných mandlí
  • hrst slunečnicových semínek
  • 1 polévková lžíce sezamových semínek
  • 6 sušených fíků
  • 2 vrchovaté lžíce nerozpuštěného kokosového oleje
  • 1 čajová lžička skořice
  • 5 čajových lžiček kokosového cukru
  • 3 čajové lžičky kakaa

DSCN6454

Postup:

  1. Do mísy nasypeme ovesné vločky, nasekané mandle, slunečnicová semínka, sezamová semínka, nasekané sušené fíky a skořici. Vařečkou promícháme.
  2. Na pánvičce rozpustíme kokosový olej na nejnižší stupeň, přidáme kokosový cukr a kakao. Vařečkou mícháme dokud se nám vše nespojí (asi 10-15 minut).
  3. Potom směs nalejeme do mísy se sypkými ingrediencemi a dobře promícháme.
  4. Nachystáme si plech s pečícím papírem, muesli na něj vysypeme a rovnoměrně rozprostřeme.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 180-190°C. Pečeme přibližně 20-30 minut ale musíme neustále hlídat, sušené fíky se snadno připalují.

Pokud hledáte i další zdravé recepty, vyzkoušejte třeba naše cuketové brownies.

1 Shares
>
1 Shares
Share1