Brandýs nad Labem a jóga: Kde se cvičí a kam zajít na lekce?

Pokud jste z Brandýsa nad Labem, máme pro vás tipy na dvě skvělá studia, kde si můžete parádně zacvičit. Lekce jsou vhodné jak pro ženy, tak muže, a to všeho věku. Dokonce nabízí i hodiny pro těhotné, seniory a děti. Takže konec výmluvám a jde se na to!

Kundaliní jóga v Brandýse nad Labem

Přímo v Brandýse nad Labem jsme našli lekce kundaliní jógy. Detaily najdete na stránkách studia jogabrandys.cz. Tento styl jógy posiluje duševní zdraví a životní energii. Na lekcích se kombinují jak pozice, tak dechová cvičení, relaxace a meditace. Dokonce se naučíte mantry (o mantře Óm si můžete přečíst například v našem článku Mantra Óm a její význam).

Lekce kundaliní jógy jsou vhodné nejen pro ženy, ale i pro muže. Vedoucí kurzů je doporučuje dokonce i pro těhotné, seniory a lidi s fyzickým omezením (např. po úrazu). Každou lekci přizpůsobuje účastníkům, a tak se nemusíte bát, že byste nestíhali.

Při relaxacích a meditacích dokonce využívají symfonický gong. Zkoušet tyto disciplíny za zvuku gongu je zážitek, přechod do jiného stavu vědomí vám to o hodně usnadní a uvidíte, že se vám bude soustředit či relaxovat o poznání snadněji.

Na hodinu si vezměte pohodlné oblečení a pokud máte, tak také meditační polštářek. Podložku vám zapůjčí, ale podle mého je vždy lepší mít svou vlastní. Pokud ještě žádnou nemáte, přečtěte si náš Ultimátní průvodce výběrem podložky na jógu.

Pokud si lekce předplatíte, vyjde vás jedna hodina na 150 Kč. Jednotlivě zakoupené lekce přijdou na 220 Kč. Pro seniory mají speciální nabídku, a to lekce v délce 45 minut za 50 Kč.

Infinity Yoga Space

Studio Infinity Yoga Space se nachází nedaleko Brandýsa nad Labem, a to v Dřevčicích. Nabízí jak hromadné lekce, tak individuální lekce, ale i zajímavé kurzy a workshopy, ve kterých můžete jít více do hloubky. Dokonce zde můžete vyzkoušet jógu na vodě (cvičí se na paddle boardu, který vám zapůjčí), nebo se přihlásit na jóga pobyt nebo retreat.

Jógu zde mohou cvičit jak začátečníci, tak pokročilí, senioři nebo děti. Nabídka kurzů je velmi pestrá, a tak si zde vyberete každý. Kromě klasické hatha jógy se můžete přihlásit také na kurzy o čakrách, dále baby yogu, čakra jógu a další.

Otevřené lekce stojí 150 kč nebo 180 kč v závislosti na délce. Děti a senioři mají levnější vstupné. Určitě se vyplatí zakoupit permanentku, lekce poté vyjdou levněji.

Jóga z pohodlí domova

Necítíte se na skupinové lekce? Nebo nemáte čas? Nevadí. To totiž vůbec neznamená, že musíte na jógu rezignovat. My jsme pro vás totiž připravili hned několik výzev, do kterých se můžete zapojit. V jejich rámci si:

  • vyzkoušíte různé styly jógy
  • poznáte nové ásany
  • dozvíte se spoustu zajímavých věcí

Vyzkoušejte třeba naši 21denní jóga výzvu. Kromě videolekcí se můžete těšit i na spoustu materiálů. K celé výzvě budete mít přístup i po skončení výuky, a tak se k lekcím můžete kdykoliv vrátit a zopakovat si je.

Koukněte na video 😉 Vše důležité najdete v něm:

YouTube video

Věříme, že si z našeho seznamu vyberete kurz, který vás bude bavit a pomůže vám v rozvíjení vaší jógové praxe. Pokud jste úplní začátečníci, překonejte ostych a jděte do toho! To platí i pro pokročilé, vždyť vždy je co zlepšovat. 😊

Máte tip na další jóga lekce v Brandýse nad Labem? Nebo jste snad sami instruktory jógy? Dejte nám a ostatním vědět do komentářů, pokud máte nějaká další doporučení!

A pokud vás zajímají i další tipy na to, kam zajít na jógu po Česku, přihlaste se k newsletteru. Tak budete vědět o všem, co se šustne na našem webu jako první. 😊

0 Shares
>
0 Shares
Share